Kapsul Tunjuk Langit Plus Penawar Ajaib
Manfaat herba semulajadi dalam dunia kesihatan tidak perlu dipertikaikan lagi. Begitu juga dengan Kapsul Tunjuk Langit Plus yang merupakan dari biji tunjuk langit.
KAPSUL TUNJUK LANGIT PLUS PENAWAR AJAIB
MANFAAT HERBA SEMULAJADI DALAM DUNIA KESIHATAN TIDAK PERLU DIPERTIKAIKAN LAGI
Sebelum zaman perubatan moden, pengambilan buah tunjuk langit sudah lama diamalkan untuk merawat dan mencegah beberapa jenis masalah kesihatan dari yang ringan hinggalah ke penyakit kronik dengan cara mengunyah buah tunjuk langit begitu sahaja. Walaupun rasa buah ini agak pahit nenek moyang kita menjadikannya sebagai cara perubatan mereka untuk merawat penyakit biasa hinggalah ke penyakit kronik.
Begitu juga dengan Kapsul Tunjuk Langit Plus yang merupakan dari biji tunjuk langit. Menurut kajian dari sepasukan pakar biokimia dari negara Amerika pada tahun 1996, terdapat kandungan Flavonoids, Saponins dan Bitter Alkaloid yang tinggi dalam satu biji buah tunjuk langit.
Flavonoids
– Sejenis antioksidan yang berupaya menguatkan struktur tulang, salah satu unsur dalam pencegah virus HIV/AIDS dan mengurangkan risiko penyakit jantung.
Saponins
– Unsur yang mampu mencegah pengembangan sel-sel kanser usus besar, menguatkan imunisasi, merawat diabetes dan sejenis antioksidan.
Bitter Alkaloid
– Rasa pahit dalam buah tunjuk langit adalah disebabkan mempunyai kandungan Bitter Alkaloid yang tinggi. ia merupakan salah satu unsur perubatan semulajadi yang membina sel darah putih. Sel darah putih merupakan sel yang menguatkan imunisasi tubuh badan manusia.Buah ini banyak terdapat di Asia kerana memerlukan keadaan yang panas dan lembab untuk tumbuh. Buah ini dikenali sebagai Swietenia macrophylla dalam bahasa saintifik dan mempunyai banyak nama lain seperti Buah Mahogany, Raja Mahogany dan Sky Fruit. Sifatnya yang hanya berbuah sekali dalam masa setahun membuatkan buah ini agak sukar untuk diperolehi.
KAPSUL TUNJUK LANGIT PLUS
RAWAT MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN HERBA PENYEMBUH AJAIB,
BIJI TUNJUK LANGIT,MUDAH DIMAKAN, TIADA LAGI RASA PAHIT!
Kehebatan Buah Tunjuk langit
buah yang mempunyai 1,001 khasiat
Meningkatkan imuniti tubuh badan
Menguatkan Fungsi Jantung
Meningkatkan Fungsi Pembinaan Darah
Mengurangkan Lemak Dan Kolesterol
Detoksifikasi Dalam Badan
Bahan Enzim Semulajadi Sebagai Enzim Anti- Pengoksidaan
KAPSUL TUNJUK LANGIT PLUS
Kapsul ini menggunakan HALALGEL yang mana cepat untuk larut dalam perut, dan mudah untuk ditelan
Pengambilan kapsul ini dalam jangka masa yang panjang tidak mempunyai sebarang kesan sampingan yang tidak baik terhadap kesihatan, oleh itu kita tidak perlu risau untuk menjadikan pengambilan kapsul ini sebagai amalan. Ia juga sesuai dimakan oleh semua peringkat umur.

Anda disarankan mengambil kapsul ini sekiranya anda: Mempunyai masalah penyakit kencing manis Ingin mengekalkan kecerdasan kardio Mempunyai masalah sakit sendi (gout)Mempunyai masalah haid bagi perempuan Ingin mengurangkan kolesterol

Amalan mengambil kapsul ini sebagai salah satu diet harian kita dapat membantu mencegah pelbagai jenis penyakit dan juga melengkapkan keperluan zat harian kita. Ini kerana terdapat banyak kandungan zat yang tubuh kita perlukan daripada pelbagai jenis makanan, namun hampir kesemua zat tersebut terdapat dalam buah tunjuk langit ini. Antaranya ialah karbohidrat, protein, pelbagai jenis vitamin, serat, garam semulajadi, magnesium dan kalsium.

Kapsul ini dipakejkan dalam bekas botol.
Setiap satu botol mempunyai 60 biji kapsul. Untuk mendapatkan kesan yang ketara, disarankan agar meminum air yang secukupnya agar kapsul dapat larut di dalam tubuh dengan lancar.

Produk ini sesuai dimakan untuk pelbagai golongan umur, lelaki dan perempuan.

KANDUNGAN AKTIF DALAM BUAH TUNJUK LANGIT (SKY FRUIT)
DAPATKAN KAPSUL TUNJUK LANGIT PLUS. RAWAT MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN HERBA PENYEMBUH AJAIB, BIJI TUNJUK LANGIT,SEKARANG DI DALAM BENTUK KAPSUL. MUDAH DIMAKAN, TIADA LAGI RASA PAHIT!

FLAVONOIDS
Bahan Flavonoids yang tinggi di dalam Buah Tunjuk Langit (Sky Fruit atau Mahogany) mengandungi bahan enzim semulajadi yang dapat merangsang pembukaan pembuluh darah bagi melancarkan perjalanan darah ke seluruh badan serta membekalkan nutrisi dan oksigen lalu bertindak sebagai enzim anti- pengoksidaan


SAPONINS
Mengurangkan lemak dan kolesterol pada dinding saluran darah bagi melancarkan perjalanan darah. Keadaan ini akan membantu menguatkan fungsi jantung di mana peningkatan sistem imuniti dan pengurangan tahap pembekuan gula dalam darah akan berlaku.

BITTER ALKALOIDS
Membantu pembinaan secara matang sel-sel darah putih di dalam tubuh manusia untuk memperkukuhkan sistem imunisasi tubuh badan

KAPSUL TUNJUK LANGIT PLUS PENAWAR AJAIB

Amalan mengambil kapsul ini sebagai salah satu diet
harian kita dapat membantu mencegah pelbagai jenis penyakit dan juga melengkapkan keperluan zat harian kita. Ini kerana terdapat banyak kandungan zat yang tubuh kita perlukan daripada pelbagai jenis makanan, namun hampir kesemua zat tersebut terdapat dalam buah tunjuk langit ini. Antaranya ialah karbohidrat, protein, pelbagai jenis vitamin, serat, garam semulajadi, magnesium dan kalsium.


APA KATA PENGGUNA KAPSUL TUNJUK LANGIT PLUS
Keratan Akhbar Khasiat Kapsul Tunjuk Langit
KAPSUL TUNJUK LANGIT PLUS PENAWAR AJAIB
Sekarang di dalam bentuk kapsul. Mudah dimakan, tiada lagi rasa pahit!

DISCLAIMER / PENAFIAN : Result is not typical, individual results may vary / Kesan keatas individu mungkin berbeza.

Send message via your Messenger App