Kapsul Tunjuk Langit Plus Penawar Ajaib
Manfaat herba semulajadi dalam dunia kesihatan tidak perlu dipertikaikan lagi. Begitu juga dengan Kapsul Tunjuk Langit Plus yang merupakan dari biji tunjuk langit.
Mengenai Kapsul Tunjuk Langit Plus

Manfaat herba semulajadi dalam dunia kesihatan tidak perlu dipertikaikan lagi. Begitu juga dengan Kapsul Tunjuk Langit Plus yang merupakan dari biji tunjuk langit. Menurut kajian dari sepasukan pakar biokimia dari negara Amerika pada tahun 1996, terdapat kandungan Flavonoids, Saponins dan Bitter Alkaloid yang tinggi dalam satu biji buah tunjuk langit.

Flavonoids
– Sejenis antioksidan yang berupaya menguatkan struktur tulang, salah satu unsur dalam pencegah virus HIV/AIDS dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Saponins
– Unsur yang mampu mencegah pengembangan sel-sel kanser usus besar, menguatkan imunisasi, merawat diabetes dan sejenis antioksidan.

Bitter Alkaloid
– Rasa pahit dalam buah tunjuk langit adalah disebabkan mempunyai kandungan Bitter Alkaloid yang tinggi. ia merupakan salah satu unsur perubatan semulajadi yang membina sel darah putih. Sel darah putih merupakan sel yang menguatkan imunisasi tubuh badan manusia.Buah ini banyak terdapat di Asia kerana memerlukan keadaan yang panas dan lembab untuk tumbuh. Buah ini dikenali sebagai Swietenia macrophylla dalam bahasa saintifik dan mempunyai banyak nama lain seperti Buah Mahogany, Raja Mahogany dan Sky Fruit. Sifatnya yang hanya berbuah sekali dalam masa setahun membuatkan buah ini agak sukar untuk diperolehi.

Sebelum zaman perubatan moden, pengambilan buah tunjuk langit sudah lama diamalkan untuk merawat dan mencegah beberapa jenis masalah kesihatan dari yang ringan hinggalah ke penyakit kronik dengan cara mengunyah buah tunjuk langit begitu sahaja. Walaupun rasa buah ini agak pahit nenek moyang kita menjadikannya sebagai cara perubatan mereka untuk merawat penyakit biasa hinggalah ke penyakit kronik.

Antara faedah pengambilan Kapsul Tunjui Langit Plus tersebut ialah:

 • Mengurangkan kadar gula dalam darah
 • Merawat sakit sendi (gout)
 • Melancarkan semula sistem penghadaman
 • Mengurangkan masalah jerawat
 • Mengurangkan kadar penuaan kulit
 • Masalah senggugut Haid tidak lancar
 • Mengurangkan masalah tekanan darah tinggi
 • Menyembuhkan penyakit gastrik
 • Merawat penyakit resdung
 • Merawat sakit kepala yang teruk (migrain)
 • Membantu masalah sukar untuk tidur

Semakin hari, semakin banyak kumpulan pengkaji dari kalangan ahli sains dan pengamal perubatan profesional dan ahli biokimia yang mengesahkan manfaat buah tunjuk langit.

Boleh Rujuk Link Ini :
https://www.hmetro.com.my/node/207456

Generasi pada zaman kini amat berhuntung kerana dengan perkembangan teknologi perubatan, biji ini telah diproses menjadi lebih mudah untuk diambil dalam bentuk minuman ataupun kapsul. Khasiat buah ini dapat diambil tanpa perlu merasa biji buah ini yang sangat pahit.

Dapatkan Kapsul Tunjuk Langit Plus. Rawat masalah kesihatan anda dengan herba penyembuh ajaib, Biji Tunjuk Langit, sekarang di dalam bentuk kapsul. Mudah dimakan, tiada lagi rasa pahit!

Kapsul Tunjuk Langit Plus adalah intisari dari Biji Tunjuk Langit sendiri. Biji ini diproses mengikut piawaian daripada pengamal perubatan yang profesional. Kapsul ini menggunakan HALALGEL yang mana cepat untuk larut dalam perut, dan mudah untuk ditelan. Pengambilan kapsul ini dalam jangka masa yang panjang tidak mempunyai sebarang kesan sampingan yang tidak baik terhadap kesihatan, oleh itu kita tidak perlu risau untuk menjadikan pengambilan kapsul ini sebagai amalan. Ia juga sesuai dimakan oleh semua peringkat umur.

Anda disarankan mengambil kapsul ini sekiranya anda:

 • Mempunyai masalah penyakit kencing manis
 • Ingin mengekalkan kecerdasan kardio
 • Mempunyai masalah sakit sendi (gout)
 • Mempunyai masalah haid bagi perempuan
 • Ingin mengurangkan kolesterol

Amalan mengambil kapsul ini sebagai salah satu diet harian kita dapat membantu mencegah pelbagai jenis penyakit dan juga melengkapkan keperluan zat harian kita. Ini kerana terdapat banyak kandungan zat yang tubuh kita perlukan daripada pelbagai jenis makanan, namun hampir kesemua zat tersebut terdapat dalam buah tunjuk langit ini. Antaranya ialah karbohidrat, protein, pelbagai jenis vitamin, serat, garam semulajadi, magnesium dan kalsium.

Kapsul ini dipakejkan dalam bekas botol.

Setiap satu botol mempunyai 60 biji kapsul. Untuk mendapatkan kesan yang ketara, disarankan agar meminum air yang secukupnya agar kapsul dapat larut di dalam tubuh dengan lancar.

Produk ini sesuai dimakan untuk pelbagai golongan umur, lelaki dan perempuan.

Cara makan kapsul Tunjuk Langit Plus

* Sendi/Gout 2biji Malam
* Kencing Manis 1@2Biji Pagi Dan 1Biji Malam
* Darah Tinggi 1@2Biji Malam
* Tenaga Stamina 1Biji Pagi Dan 1Biji Malam
* Kolestrol 2Biji Pagi

DISCLAIMER / PENAFIAN : Result is not typical, individual results may vary / Kesan keatas individu mungkin berbeza.

Send message via your Messenger App