Teh Alami, Rawatan masalah Sendi, Urat dan otot
Mengawal Serta Mencegah Dan Menstabilkan Masalah Sakit Sendi, Urat Dan Saraf
TEH ALAMI
Diformulasikan daripada Herba Misai kucing, Serai, Daun Pandan Dan Teh Hijau yang dapat mengawal serta mencegah dan menstabilkan masalah sakit sendi, urat dan Saraf

PENYAKIT Sendi, Otot dan Sakit Lutut ialah penyakit yang kerap dialami masyarakat terutama golongan dewasa dan warga emas.

Ia adalah beberapa jenis penyakit yang dikenali sebagai artritis, osteoarthritis dan bias-bisa tulang. Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan di mana sendi di bahagian dua tulang yang berlainan bertemu.

Ini disebabkan apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus dan menyebabkan sendi menjadi bengkak, sakit, kebas dan menjadi punca kepada kemerosotan sendi tulang yang progresif ( penyakit degeneratif sendi ). TEH ALAMI menawarkan Ramuan 4 Herba yang telah di akui Berkhasiat untuk masalah Sendi, Urat dan otot .

Ia penting bagi menjaga dan mengekalkan fungsi sendi dan tulang. Pengambilannya secara konsisten boleh membantu mengatasi masalah sendi dengan lebih berkesan dan boleh menambah kesan dalam rawatan.

Teh Alami
Mengawal Serta Mencegah Dan Menstabilkan Masalah Sakit Sendi, Urat Dan Saraf
Kebaikan TEH ALAMI
Pengambilannya secara konsisten boleh membantu mengatasi masalah sendi dengan lebih berkesan dan boleh menambah kesan dalam rawatan
Baik Untuk Arthritis (sakit lutut akibat kehilangan pelincir).
Baik Untuk kebas-kebas. kaki, tangan dan badan
Baik Untuk sakit sendi,urat dan otot
TEH ALAMI
Diformulasikan daripada Herba Misai kucing, Serai, Daun Pandan Dan Teh Hijau yang dapat mengawal serta mencegah dan menstabilkan masalah sakit sendi, urat dan Saraf
TEH ALAMI menawarkan Ramuan 4 Herba yang telah di akui Berkhasiat untuk masalah Sendi, Urat dan otot . Ia penting bagi menjaga dan mengekalkan fungsi sendi dan tulang.
KANDUNGAN AKTIF DALAM TEH ALAMI
Diformulasikan daripada Herba Misai kucing, Serai, Daun Pandan Dan Teh Hijau yang dapat mengawal serta mencegah dan menstabilkan masalah sakit sendi, urat dan Saraf

Misai Kucing atau Orthosiphon Stamineus

sejenis tanaman hiasan yang mempunyai ciri perubatan tersendiri. Banyak kajian saintifik oleh badan profesional menemui khasiat pokok misai kucing yang dapat membantu masalah Sakit Sendi, Urat, otot dan saraf

 • Mencegah Gout dan Sakit Sendi
  Menyekat pengeluaran dan menghapuskan asid urik yang bertanggungjawab untuk radang.

 

 • Mencegah Batu Karang
  Membantu meningkatkan jumlah air kencing, supaya batu karang adalah mengurangkan berlaku.

 

 • Antioksidan Yang Tinggi
  Tinggi dalam asid caffeic yang bertanggungjawab untuk kesan antioksidan dan anti-radang.

 

 • Kawalan Tahap Gula Meningkatkan metabolisme dan menggunakan glukosa untuk menghasilkan tenaga
Serai
Kajian saintifik menemukan
 • Anti-radang dan Anti-Septik

Oleh kerana ciri-ciri anti-radang dan anti-septik pada serai, ia boleh digunakan sebagai ubatan untuk merawat artritis, gout

 • Detoksifikasi

Sifat serai yang antioksida dan anti-septik menjadikannya bahan penting untuk proses detoksifikasi. Ia membersih dan menyucikan hati, buah pinggang, pundi kencing, pankreas dan meningkatkan peredaran darah. Kesan diuretik membantu membawa keluar toksin daripada badan melalui proses ini.

 • Insomnia

Insomia berlaku disebabkan oleh ketidakseimbangan kimia dalaman atau gangguan saraf. Aktiviti pembersihan dan kesan menenangkan yang terdapat dalam serai amat membantu meningkatkan kualiti tidur anda.

 • Sistem saraf

Magnesium, fosforus dan folat adalah nutrien penting yang diperlukan untuk sistem saraf berfungsi dengan sihat. Ia membantu meningkatkan tumpuan, ingatan dan keupayaan otak untuk memproses maklumat.

Teh Hijau

Antara salah satu khasiat TEH HIJAU ia yang mampu mengurangi radang sendi. Radang sendi sendiri adalah penyakit yang sering terjadi ketika kekebalan tubuh menurun, sehingga terjadi peradangan dalam waktu lama pada persendian.

Selain itu, radang sendi juga biasa terjadi di antaranya tangan, kaki, leher, pinggang, dan juga lutut. Tak hairan, jika penderita radang sendi sering merasakan sakit yang luar biasa ketika menggerak-gerakkan sendi-sendi.

TESTIMONIAL TEH ALAMI
100% Herba Semuladi

DISCLAIMER / PENAFIAN : Result is not typical, individual results may vary / Kesan keatas individu mungkin berbeza.

Send message via your Messenger App